Gamlingar se hit!


Lördag 5/11 uppträder vi som pausunderhållning på första riksfinalen i Skapa Dans -koreografitävling för ungdomar och vi skulle vilja göra det i hälsinglandsdressar! för att pränta in namnet lite extra i publiken liksom så nu behöver vi er hjälp :)

Hur många av er har den svarta byxan, jackan eller t-shirten och är beredd att låta den svänga runt på scenen i 3 minuter för en god sak? Hör av er fort!

Funktionär/Volontär

Kärt barn har många namn :)

Era uppgifter i huvudsak:

Först och främst se trevliga ut och var alltid beredda att rycka in, hjälpa till och ställa upp! Noll utmaning för er med andra ord :) Tänk på att de tävlande inte alls hittar. Följ med och visa vägen... jämt!

Se till att mobilen alltid har fulladdat batteri så att jag eller Sofia kan ringa er jämt :)

Vi behöver er främst under lördagen. Se till att vara på plats SENAST 11.30.

Under tävlingen:

- lotsar ni de som begöver hjälp till och från scenen.
- skriver namn på alla diplom
- programutdelning i foajén + välkomna publiken
- publikens va, räkna ihop och skriv namnen på avsedda diplom
- enkel städning i loger (tillsammans med de tävlande)
- fixa en ros till varje tävlande + 1:a pris bukett

Jag föreslår att vi träffas i danssalen onsdag 16.30-17.00 och kollar i genom så att ni vet vad ni behöver göra och när... Deal?

Efter tävlingen fixar ni frippan och deltar i avslutningsmiddagen.

programordning: Skapa Dans

- Världens Bästa Carlsson (Samma kläder som alltid.)

- Sing (Fröken har en idé som vi måste testa...)

- Sweep (Svart polo, svarta cykelbyxor alternativt svarta shorts.)

- Round It Goes (Hälsinglands kläder så långt det går... Hur mycket har vi fått ihop?)

Det blir knas. Jajamensan. Vi får bara lösa :) Kan vi hjälpas åt och tänka smart?

Om Schakt och Per Jonsson

 

”Det handlar om tiden och hur den förskjuts. I fonden står tre plåtar. Dansarna slår på plåtarna i en viss rytm, på första andra, fjärde, åttonde och upp till tvåhundrafemtiosjätte. Hela tiden försöker de lösgöra sig från plåten, gå ut på den väg som leder över golvet fram till varje plåt. Mellan det första och det andra slaget hinner de inte så långt, men sedan blir intervallet mellan slagen längre, och då hinner de ut på vägen.

Plåten kan vara en själv, man slår på sig själv och försöker befria sig från sin natur genom att kasta sig in i det ytliga och materiella livet. Det yttre livet symboliseras av vägen. Men genom urkrafterna, genom födelse och död dras man tillbaka till sig själv. På vägen upplever människan olika känslor. Förnimmelserna visas väldigt fragmentariskt och abstrakt. I mitten av stycket förändras ljuset så det bildas massor av ljusvägar. Bara för några sekunder förnimmer dansarna andra glömda inre vägar. På slutet kommer slagen om 8-4-2-1, små enheter precis som i början av stycket. Vid dessa slag tonas ett ljus upp bakom plåtarna. Plötsligt är det ett rum bakom, och plåtarna blir svarta hål. Dansarna lägger sig ned, och någonting annat kommer. ”

(Per i intervju)

 

 

Intervju med Håkan Mayer:

I ”Schakt” hade vi tre olika tider, kan man säga, medan man i de andra verken kunde känna att det låg lager av olika tider, tidsåldrar hela tiden, olika tempon också.  Som i riktigt bra film, det finns olika skeenden som ändå sker samtidigt fast helt olika. I ”Schakt” var vi tre dansare, tre tider eller tre personligheter av samma person. Sedan har vi också tiden från början till slutet, det fanns en dynamik i det.

Premiären var en fantastisk upplevelse, också att se Per, vilken lycka för honom. Det var ju ett erkännande, hela cirkus stod upp och skrek. Det var en banbrytande föreställning, vi tre dansare kände det också, vi gick in med allt vi hade i den föreställningen. Det har ändrat riktningen och för min egen del ändrade det allting. Jag tänkte efteråt: vad ska jag göra nu, efter detta. (...)

Jag förstod varför jag höll på med dans, mitt i ett litet solo i ”Schakt” så förstod jag varför jag dansade, det hade jag inte riktigt förstått förut. Det andliga djupet, men det var inget Per pådyvlade en. Han vara bara så  bra på att ge visionen, små, små visioner av vad han såg framför sig eller bara det att han nynnade någonting. Jag brukade nynna ”Somewhere over the rainbow”, sa han. Dansen gick alltid i den sången och då gjorde man det ”...somewhere...”  åh, här har vi det. Det var inte bara den sången men mycket den. Han gav små, små idéer. I ”Schakt” var det mycket himmel, fast det för många som ser verket är precis tvärtom, mörker.

 

 

”Jag drömde att jag såg tre människor  gå uppför vägar, som ledde rakt upp i himmelen.” (Per i intervju.)http://svtplay.se/v/2554769/mittnytt/3_10_22_15

http://allehanda.se/mer/kultur/artiklar/1.3964837-dansdubbel-fran-norrdans


Uttagning: Sing

Och helt plötsligt så hände det. Gruppen öppnade upp sig och bjöd in... Många tog ett rejält steg framåt och berörde. Ett läskigt steg månne men vilken utdelning...

Fröken tänker att följande dansar Sing på Skapa dans:

Madelen
Kristin
Elin Guttelvik
Elias
Sebastian
Melinda


Leave your body

Grupp 1: Lin, Hanna R, Hanna J, Frida, Melinda

Grupp 2: Elias, Sebastian, Elin Guttelvik, Madelen, Kristin

Jasmine repar med grupp 1 men står inte på scen vecka 44.


veckans repititioner

Måndag 17/10
17.00-17.30 (ca) jazzuppvärmning
17.30-18.00 Sing -uttagning.
18.00- Only girl, Round It Goes, Burlesque, Miles, Leave your body...

Inför uttagningen: jag tittar på förmågan att greppa en stil och ett språk. Golvteknik. taktkänsla samt hur samdansad man kan vara eller inte. Hur man klarar av de tekniska momenten.

Fråga till dig: Hur använder du lektionstiden? vad behöver du repa/förbättra och hur går du till väga? Alla vill framåt -hur hjälper du till?

Onsdag 19/10
Kom uppvärmd! Hanna är på konferens men kommer så fort jag kan...

17.00 Sweep -streetdelen. Elin G, Hanna J och Melinda har stenkoll!

18.00 Sweep -hela!

19.15- Leave your body

Koll?

När Matilda var på besök...

...workshops i koreografi och improvisation... Massor och jättespännande!mad world, sweep och 7


Världens bästa Karlsson...

... det är vi som är vi:

Återigen: tusen tack för fint jobb! Ni har fått jättemycket beröm i efterhand och Kulturskolan är alla jätteglada för vårt samarbete! Vi syns imorgon...


Give it 2 me


Kommer ni ihåg det här?
Nästa uppträdande

...ja förutom ikväll då :)

Lördag den 5:e november går som tidigare annonserat riksfinalen av Skapa Dans i Bollnäs. Vi har blivit inbjudna för att tillsammans med Bollnäs Danssommarjobbare stå för pausunderhållningen på Kulturkvarterets stora scen.

Jag träffar Sofia i eftermiddag för möte och återkommer därefter med en programordning.

Tävlingen startar kl 16.00 så en rimlig gissning är nog att vi dansar ca 17.00. Koll?

Förresten... Har ni anmält er till workshoparna?

frökens tankar efter 5/10

Hej på er mina dansare!

Jag har sammanställt några av mina tankar från igår samt vad vi pratade om... Läs i genom och fundera, vad av nedanstående gäller dig?

·         Genomgången av upprullningen från i måndags... Alltid samma fokus! Efter analys 2 och 2 vet ni själva var i ryggen ni är som stela, fokus på det i varje upprullning och det finns ju rätt många att välja bland J

 

·         Fotens alla 5 tår i golvet. Både helfot och halvtå. ALLA 5! (Anton borstar tänderna på en fot med alla 5 i golvet...Sebastian samma sak. Övriga i gruppen gör retiré till passé. Deal?)

 

·         Armarna framför kroppen. Tjatigt uttryck men vad bertyder det och hur jobbar du aktivt med det? Tänk särskilt på det när dina armar går via 2:a pos när du sänker ner från balanser samt i sittande stretchdelen i moderna uppvärmningen.

 

·         Contraction stående. Finns hur många som helst i moderna passet men var börjar rörelsen...? Var ska den börja och hur gör du? Knäna, armarna eller center? Testa!

 

·         Retiré upp till passé... Kommer ni ihåg att vi pratade om det igår? Hur göra? När startar retirén och noggranna arbetet? På en gång! GENOM GOLVET!

 

·         Parallellt eller utåtvridet, när ska det vara vad? Tydlighet! Aldrig något mitt emellan. Hur ser utåtvridet ut och var sitter utåtvridningen? Höfter, knän eller fötter?

 

·         Sittbenen, har du hittat dina? Skillnaden mellan att sitta på, framför eller bakom... Kan du skillnaden? (Grabbar: kom ihåg tipsen med något under som knuffar framåt...)

 

·         Diskussionen från diagonalen. Jättekul att ni satsar uppåt, bortåt och högre men häng med på instruktionerna! Vad är det som efterfrågas, finns det tips att hämta? VI jobbar mot att bli en tight och samdansad grupp... Glöm heller inte säkerhetsaspekten!

 

Allt för nu! Vi ses på lördag 10.30 för uppvärmning med Dansoteket. Hej och hå!


kolla här!

länkar till bra klipp inför Norrdans besök!

http://svtplay.se/v/2554769/mittnytt/3_10_22_15

 

http://allehanda.se/mer/kultur/artiklar/1.3964837-dansdubbel-fran-norrdans


programordning 8/10

Showgruppen - Gretas
Maja Skoglund
Streetgruppen- Gretas
Theresia
Melinda
Linnea & Frida
Killarna - Gretas
Hdt
Vuxengruppen
Es09 - pirdansare
Moderna gruppen - Gretas
Isolde
Linedance - Something in the water
Linedance - Every little thing

Ses på kulturkvartet klockan 10.30 lördagen 8/10

Dans i Bollnäs... billigt!

Här kommer ett erbjudande till dansföreningar i Gävleborgs län.

 

 

Erbjudande!!

Vi erbjuder er att se Nordic feat. STHLM Moves för endast 50 kr/medlem

Anmälan mailas till per.larsson@bollnas.se

 

Nordic feat. STHLM Moves Bollnäs Kulturhus 14 oktober kl. 21.00
Nordic har med sin smittande spelglädje och charm gjort stor succé såväl i Sverige som utomlands. Här uppträder de tillsammans med STHLM Moves bestående av Sveriges tre mest etablerade folkdansare - Anna Öberg, Anton Schneider och Petra Eriksson. Nordic feat. STHLM Moves är en föreställning där det dansanta i musiken och det musikaliska i dansen står i centrum. Lekfullt och utforskande, vackert för öga och öra!

 

http://www.youtube.com/watch?v=u8E4bChvwcw

 

 

 

Läs mer om Folkstorm här: http://www.bollnas.se/Webred/webred.nsf/8caab76b35f8e4b5c12573b6005b1946/8E5C49584CDA4D3FC1257919002ABEE5Med vänliga hälsningar
Pelle Larsson
Producent

KOMMUNSTYRELSEFÖRVALTNINGEN
Kulturskolan


RSS 2.0