Efter audition till Hälsinglands DansTeater höstterminen 2015…

Tack för att ni kom, för att ni vågade och framför allt för att ni ställde upp på er själva och era drömmar. Vi fortsätter att hålla audition varje år då vi tror på att erfarenheten gör oss rikare. Vår audition syftar också till att förbereda er för de kommande dansproven under er fortsatta resa som dansare. Man minns nog alltid sin första audition och för varje ny så blir man säkrare och tryggare även om nerverna alltid är med. Alla vi har gjort minst en och förhoppningsvis så kommer ni våga ta steget och utmaningen många, många fler gånger…

 Efter onsdagens audition till HDT har jag satt samman en grupp men också valt att erbjuda alla som kom till provet att träna teknik med årets trupp på tisdagar 17.00-18.00.

 Observera att elever i årskurs 3 på gymnasiet endast erbjuds plats under höstterminen, efter det sker en utvärdering och eventuellt en ny audition. Övriga uttagna bereds plats i gruppen för hela läsåret 2015/2016.

 Träningstider för året är tisdagar 17.00-19.30 samt torsdagar 17.00-19.30.

 Följande dansare, utan inbördes ordning, kommer att erbjudas en plats i årets trupp:

 

Elsa-Linnea Söder

Kristin Sonefors

Elin Våhlen

Ellen Körner

Moa Dolk

Theodor Lönnberg

Victoria Nilsson

Alva Degerfeldt

Solina Magnusson

Lovisa Lindh

Alicia Sigvardsson

Linnea Glavén Salin

Rebecka Forsberg

Emelie Bengtsson

Lukas Sjölin Sigebrant

Kristin Sandström

 

För frågor gällande audition eller HDT kontaktar du Hanna 070 260 87 62

Varmt välkomna till ett nytt dansår!


Repetitionsschema HDT höstterminen 2015 –del1

 

 

1/9                      17.00-19.30                                            rep

8/9                      17.00-19.30                                            rep

10/9                      17.00-19.30                                            rep

 

vecka 38: Hanna i Tyskland på studieresa med Es13 men uppdrag för övriga dansare kommer.

 

22/9                      17.00-19.30                                            rep

24/9                      17.00-19.30                                            rep

29/9                      17.00-19.30                                            rep

6/10                      17.00-19.30                                            rep

13/10                      17.00-19.30                                            rep

15/10                      17.00-19.30                                            rep

 

16-25/10                      BollnäsDansar –se separat info.

 

18/10                      Open Stage

 

20/10                      17.00-19.30                                            rep

22/10                      17.00-19.30                                            rep

 

vecka 44: Höstlov. Ingen repetition.

 

För in all info i din almanacka. Jag försöker att så snabbt som möjligt meddela eventuella förändringar…

 

/Hanna, 070 260 87 62


Vårt förhållningssätt

Nedan finner ni ett dokument över det förhållningssätt som jag önskar att vi tillämpar i HDT. Under morgondagens repetition kommer det att delas men jag föreslår att du redan nu läser i genom...
Hej och varmt välkommen till Hälsinglands DansTeater 2015/2016
Jag vill att du som dansare börjar med att läsa igenom detta dokument. Om du är omyndig läser du det ihop med dina föräldrar. Så här vill jag att vi arbetar, om du tycker annorlunda så tar du kontakt med mig annars förutsätter jag att vi är överens.

Vi är en grupp som har funnits ganska länge och som vänder sig till dig som vill satsa lite mer… Så här tänker jag om vårt förhållningssätt till dansen, gruppen och oss själva:

Vi tränar 2 gånger i veckan, ordinarie, men extra repetitioner tillkommer inför uppträdanden. Egen övning utöver det.

Vi strävar efter att hålla en bred repertoar för att kunna tacka ja till olika erbjudanden, föreställningar och uppdrag men också för att vi tror att det berikar oss som dansare. Genrebredd och kvalité är ledord i vårt arbete. Detta i sin tur innebär så klart ett högt tempo i kombination med hårt arbete. Mycket av ansvaret läggs på den individuella dansaren.

Till lektionerna kommer vi i god tid, med rätt utrustning och rätt förberedelse. Sömn, mat och egen repetition är till exempel sätt att förbereda sig på. Vad behöver du för att kunna ta till dig av vår teknikträning på bästa sätt? Extra uppvärmning? Speciell förberedelse?

Närvaro vid varje lektion är viktigt då vi alla strävar framåt. Om du av någon anledning inte kan närvara meddelar du det i god tid samt ser själv till att ta reda på vilken information du missat. 6 lektioners frånvaro under året är maximalt för att man ska klara av tempot.

Vi uppträder vid en rad olika tillställningar under året. Antalet uppträdanden varierar men vi anser att varje uppträdande är det viktigaste. Vi respekterar våra gruppmedlemmar, arrangörer, vårt gruppnamn, kulturskolan och naturligtvis publiken. Att vara en god förebild för oss själva och gruppen är A och O för att i framtiden kunna vara anställningsbar men också för att vi ska vara attraktiva som grupp. Tänk på hur du marknadsför dig själv utanför träningslokalen, på scenen samt i sociala medier. Var rädd om dig själv!

Var och en ansvarar själv för att ordna de scenkläder som behövs. Gör detta i tid då nya kläder alltid skapar nya förutsättningar för din prestation…

Som dansare använder jag kroppen som ett instrument och ser därför till att sköta min hälsa. Lyssna på kroppen och var rädd om den. Du är själv ansvarig för ditt instrument!

Hälsinglands DansTeater är, och har alltid varit, en grupp! Därför är vi rädda om varandra och hjälper varandra framåt! Den som är ny behöver extra stöttning och hjälp och den som varit med förut kommer ihåg hur det kändes att vara ny och hjälper därför till.

Jag strävar efter att ge alla dansare en så väl anpassad utmaning som möjligt, detta i sin tur innebär att inte alla dansar allt eller lika mycket som någon annan. Rättvisa är inte alltid antal koreografier, minuter på scenen eller placeringen utan en utmaning utifrån din potential eller där du befinner dig rent tekniskt.

Jag hoppas att ni alla kommer att trivas i Hälsinglands DansTeater samt kulturskolan. Med stora förhoppningar om ett givande år! /Hanna, 070 260 87 62


Jag har tagit del av ovanstående, instämmer med dokumentet samt ställer mig till förfogande som dansare i gruppen Hälsinglands DansTeater under året 2015/2016.
……………………………………………….. ………………………………………………

(Dansarens namn) (Omyndig dansares målsman)

Besked från audition...

...lämnas under måndagen. Med vänlig hälsning, Hanna. 

Audition 2015

Audition till Hälsinglands DansTeater 2015/2016.

Dags för ny termin, uttagning och ensemble. Vi håller audition onsdag 26/8 kl 19.00 i hedens danssal, hus 114.

Vill du vara med? Skicka in din anmälan via sms till Hanna. Frågor eller funderingar? Kontakta Hanna 070 260 87 62

Varmt välkommen!

Sommarveckan 2015

Hej på dig dansare!

Vi gör det i år igen: Hälsinglands Sommarvecka. Vi samlas kvällstid i danslokalen på heden för ett sommardansläger, något som blivit lite av en tradition vid det här laget :)
Kanske vill du komma igång efter sommaren, undrar du hur det är att dansa med oss eller vill du dansa med dina gamla kompisar en sista gång innan du flyttar till nya studier? 

Lägret vänder sig till dig som dansat tidigare och önskar ett något högre tempo. Vi blandar teknikbaserad uppvärmning med övningar på diagonal samt instudering av fras...

När? Mån-Tors vecka 34 kl 18-20.30
Var? I hedens danssal, hus 114. 
Kostar? 200kr per person. 
Anmäler dig gör du via sms till Hanna (0702608762)

För frågor kontaktar du Hanna... Varmt välkommen! 

RSS 2.0