frökens tankar efter 5/10

Hej på er mina dansare!

Jag har sammanställt några av mina tankar från igår samt vad vi pratade om... Läs i genom och fundera, vad av nedanstående gäller dig?

·         Genomgången av upprullningen från i måndags... Alltid samma fokus! Efter analys 2 och 2 vet ni själva var i ryggen ni är som stela, fokus på det i varje upprullning och det finns ju rätt många att välja bland J

 

·         Fotens alla 5 tår i golvet. Både helfot och halvtå. ALLA 5! (Anton borstar tänderna på en fot med alla 5 i golvet...Sebastian samma sak. Övriga i gruppen gör retiré till passé. Deal?)

 

·         Armarna framför kroppen. Tjatigt uttryck men vad bertyder det och hur jobbar du aktivt med det? Tänk särskilt på det när dina armar går via 2:a pos när du sänker ner från balanser samt i sittande stretchdelen i moderna uppvärmningen.

 

·         Contraction stående. Finns hur många som helst i moderna passet men var börjar rörelsen...? Var ska den börja och hur gör du? Knäna, armarna eller center? Testa!

 

·         Retiré upp till passé... Kommer ni ihåg att vi pratade om det igår? Hur göra? När startar retirén och noggranna arbetet? På en gång! GENOM GOLVET!

 

·         Parallellt eller utåtvridet, när ska det vara vad? Tydlighet! Aldrig något mitt emellan. Hur ser utåtvridet ut och var sitter utåtvridningen? Höfter, knän eller fötter?

 

·         Sittbenen, har du hittat dina? Skillnaden mellan att sitta på, framför eller bakom... Kan du skillnaden? (Grabbar: kom ihåg tipsen med något under som knuffar framåt...)

 

·         Diskussionen från diagonalen. Jättekul att ni satsar uppåt, bortåt och högre men häng med på instruktionerna! Vad är det som efterfrågas, finns det tips att hämta? VI jobbar mot att bli en tight och samdansad grupp... Glöm heller inte säkerhetsaspekten!

 

Allt för nu! Vi ses på lördag 10.30 för uppvärmning med Dansoteket. Hej och hå!


Kommentarer
Postat av: Peter

kloka ord :-)

2011-10-09 @ 21:23:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0