koreografitävling

Hej!


Jag är snart tillbaka på plats efter min mammaledighet och vill med detta mail slå ett slag för årets koreografitävling. Som de flesta av er redan vet ordnade Musik Gävleborg en koreografitävling för ungdomar den 7/12 2008 på Gävle Teater. Alla typer av dans var välkomna, det viktiga med tävlingen var att det var ungdomar som själva skapat koreografin utan hjälp och handledning av lärare. Tävlingen var en succé och flera skolor/partners från länet samverkade för att dagen skulle bli så lyckad som möjligt.

Jag vet att de flesta av er redan nu börjar planera in höstens aktiviteter så jag tyckte det var bäst att höra av mig med datum och information om årets tävling som äger rum på Gävle Teater den 6/12 med repdag den 5/12.  


Jag letar nu efter samarbetspartners i form av dansskolor/organisationer till detta evenemang även i år. Det behövs hjälp för att verkligen sprida denna information så att det når ut till alla dansungdomar i hela länet. Precis som förra året finns det olika arbetsuppgifter man kan ställa upp med, t ex


Arbeta under repdag (5/12) eller föreställningsdag (6/12)

Skriva ut diplom till alla medverkande

Fixa blommor till vinnarna

Fixa lunch till jury

etc etc


Förhoppningen är att detta kan fortsätta vara ett lyckat samarbete över hela länet. Hör av Er om ni är intresserade av att delta som samarbetspartners.

Svara gärna till denna adress även om ni får frånvaromeddelande, jag kommer att kolla alla mail när jag är åter på kontoret den 7/9.



Bifogar mer utförlig info om förra årets tävling för er som inte var med:


 

Skapa Dans

 

koreografitävling för ungdomar (13-21 år)


avgjordes 7 december 2008 på Gävle Teater


Detta var första gången som det arrangerades en koreografitävling för länets ungdomar. Merparten av länets dansskolor och aktörer samarbetade och möjliggjorde ett brett deltagande i tävlingen. Musik Gävleborg/danskonsulenten, Gävle Teater, Studieförbundet Vuxenskolan, Viksjöforsbaletten, Vasagymnasiet, Hudikgympan och Torsbergsgymnasiet var involverade i tävlingen som lockade över 60 unga dansare/koreografer att pröva sina vingar inom det koreografiska hantverket. Vi fick se alla typer av dansstilar från street till salsa, modernt till disco.


Resultat:


Jörgen Vedeler med stycket "Let´s go on vacation" vann 1:a pris som bestod av

3000 kr i stipendie från Musik Gävleborg

Workshop med koreograf Minna Krook tillsammans med vinnarna från Uppsala Läns koreografitävling, plats Eric Sahlströms institutet i Tobo, den 31/1 2009

Deltagande i Västra Götalands festival Ung Dans som gästartist i november 2009


Liselotte Boustedt med stycket "Keep holding on" tilldelades Juryns hedersomnämnande

om bestod av

Diplom + bok om NorrDans 10 år


Stephanie Santis Salinas, Katrina Soto och Mikaela Matta med stycket "Latin Mix" vann Publikens val som bestod av

Diplom + T-shirt NorrDans


Alla deltagare fick blomma och diplom


I juryn satt:


Morgan Karlsson                 professionell dansare i NorrDans

Ellinor Samuelsson              utbildade klassisk dansös, numera konstnärlig ledare

Tobias Wallin                      professionell tävlingsdansare känd från Let´s Dance

Martin C Ferretti                  professionell streetdansare, arrangör av bl a Streetstar


I pausen anordnades en "hemvändarfestival" där professionella dansare från hela Sverige, med rötter i länet, uppträdde . Vi får se verk av Sophia Färlin-Månsson, Hanna af Kleen, Destiny Johannah Bergvall samt ett solo med Ulriqa Fernqvist i koreografi av Peter Svenzon. 


Med vänlig hälsning


Sofia Nohrstedt

Danskonsulent


Musik Gävleborg

Box 580

80108 Gävle


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0