Diagonaler!

Ibland gränslös glädje, andra dagar ett nödvändigt ont... Olika för alla olika dagar men något bra för det med sig. Vi pratade om muskelminnet, igen, och nog blev det skillnad... Skilj alltid på koreografi och teknik, alltid! Det ena kan skiljas från det andra... Som dansare måste mna kunna hålla många olika saker aktuellt samtidigt, vad är det som gäller idag? Ny koreografi med nya uttryck, vinklar och känsla? Grundlig och ren teknik? Intensiv repetition av gamla koreografier? Vad kan just du och jag göra för att underlätta? Att förbereda sig sälv mentalt i mån det går är aldrig fel... Ju mer erfarenhet man får desto lättare är det att byta mellan olika sorters fokus.

jazzwalk, jazzwalk, piruett, piruett... -Bra att sänka tempot, då märks det om balansen är med eller inte. Tänk på föttternas placering, korsa inte över för mycket, och se till att vikten är på rätt plats dvs rakt över vridpunkten/fötterna.

häng, chasse, jete, steg steg steg, häng, chasse, jete... -Sälj inte de andra stegen/rörelserna för att maxa hoppet. Låt varje moment vara lika viktigt! Vad krävs för att du ska kunna starta nästa fras? Bromsa i hoppet!

pas de bourre, pas de bourre runt, piruett... -vilken höjning sen början av terminen! Det är bara att jobba på! Alla är otroligt medvetna med vad som inte riktigt klaffar... Fortsätt, det ger resultat! Tänk på placeringen i hela kroppen, preppa alltid på helfot och sätt spotten!

Sista hoppkombinationen -enormt huvudbry när man helt plötsligt måste räkna in 3456... när ska jag starta? Tro på er själva! Satsa mot att få det sista hoppet högst! Fyll ut musiken, gör något av de lugnare partierna. Begränsa inte dig själv, ta ut den sista atitudepiruetten/ronde de jambe... Maxa alltid! Det finns så mycket mer i er, superhärligt när ni hittar!

Sammanfattningsvis: våga göra fel! Gör fel som fan! Ramla, var ur takt... Satsa allt! Finslipa hinner man alltid! Använd din tid i danssalen till det du behöver, våga testa saker som du inte behärskar... Någonstans måste man börja, oftast blir det fel :)

Ni är fantastiska!

/lilla Skutt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0