Lilla Skutt reflekterar efter Stora Skutts första lektion

  • Tenduer: armarna går aldrig "bakom kroppen", em lätt rundning är bra att eftersträva. Foten GENOM golvet. Har ni hört liknelsen mellan foten och en gammal tunga någon gång? :)
  • Allmänt: hitta dina egna "teknikkontroller" eller "teknikglasögon" som du scannar av din lärare med vid varje genomgång av ny övning eller koreografi ex: jobbar vi i utåtvridet eller ej? sträckt fot? i vilken riktning? hur gör hon sin battemnet?
  • Terminologi: nu dyker det upp en massa konstiga ord. Var det något du inte förstod? Skriv upp, ta reda på och nästa lektion går betydligt bättre.
  • Battements: Komponsera inte dina kickar genom att luta överkroppen. Man blir aldrig starkare av att fuska! Det gör inget om det bränner lite i ryggen när ni försöker jobba deriere/bakåt, det är bara musklerna som arbetar. Apropå bakåt... Bakåt är rakt bakåt, inte diagonalt bakåt... Använd spegeln och rätt dig själva nästa gång annars tränar du fel muskler och övningen är förgäves.
  • "Benet i luften": Vad är viktigt att ta reda på innan man gör en övning? Tänk på skuttarnas diskussion igår...
  • Tendeu/plie: Slappna av din fot och försök sprida ut den över golvet. Låt foten smälta ut... Knip aldrig med tårna!
  • Utåtvridning: Ta reda på vart du har din utåtvridning, det underlättar för dig att ha koll på den när du ska lära dig en övning, plus att du jobba rät förstås. Storleken på din utåtvridning är ständigt i förändring...

Det är tyvärr så att man till och med måste öva på styrkeövningar. (Typ kissande hunden och den där saxningen ni vet...) Alla är vi byggda olika och därför har vi olika lätt för olika saker... Tror ni att det räknas som en ursäkt? Icke! Se till att lära känna dina svaga sidor och jobba om möjligt ännu mer noggrannare med dem, det är då utvecklingen sker! Öva hemma eller varför inte under lektionen. 20 st saxningar tar ju åtminstone 1 minut att göra, använd tiden! Känns det annorlunda om du rundar ryggen mer eller mindre, flyttar händerna osv? Bara du kan känna efter. Respektera din kropp/instrument!

Det här kan bli ett riktigt häftigt år! Vi syns ikväll...



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0